пятница, 5 сентября 2008 г.

Заняття сексом як гімнастика

Cогласитесь, якщо займатися сексом довго і в хорошому темпі, часто міняючи пози (наприклад, місіонерська позиція – «вершниця»), то потім будеш настільки втомленим, неначе провів час в тренажерному залі. Звичайно, більше втомлюється той, хто активніше рухається. Отже Мірсоветов радить вам, милі пані, що бажають схуднути, більше рухатися під час сексу – так ви не лише принесете задоволення партнерові, але і швидше схуднете. Під час активних фрикційних рухів активно працює серце, витрачається багато енергії, а значить, «спалюються» жирові клітки. Під час сексу діють м'язи тазу, грудей, сідниць, рук... ну чим не тренажерний зал?
Заняття сексом корисно і тим, що в організмі виробляється серотонін, що дає нам відчуття насичення і розслаблення, – зовсім як після смачного і щільного обіду. Крім того, заняття любов'ю вимагають від партнерів неабиякій гнучкості. Тому секс служить як би профілактикою захворювань суглобів, розвиває еластичність в'язок.
Під час сексу у жінок активно виробляється естроген, поліпшуючий стан шкіри, волосся і нігтів. У чоловіків же збільшується вироблення статевого гормону тестостерона, який відповідає не лише за силу статевого потягу, але і укріплює кістки і м'язи. У чоловіків, які часто займаються сексом, сильніший сердечний м'яз, а значить ризик виникнення інфаркту набагато нижчий, ніж біля «воздержанцев».

Секс і нервова система

Чем полезны занятия сексомЗаймаючись сексом можна поліпшити свій емоційний стан, і більш того, вилікуватися від депресії. Річ у тому, що на нервову систему жінок робить позитивний вплив гормон простогландин, що міститься в спермі, який вбирається в стінки піхви при незахищеному статевому акті. А секс з презервативом не має такого чудового ефекту. Звичайно, секс без презерватива допустимий лише між постійними партнерами. В такому разі чоловік віддаватиме жінці простогландин, який робить її спокійною і урівноваженою. А жінка ділиться з чоловіком своїми гормонами – естрогеном, який укріплює стінки судин і перешкоджає утворенню тромбів.
Секс заспокоює. Ви помічали, що жінка, вимушена утримуватися від сексу протягом довгого часу, стає невмотивовано агресивною, злою, часто зривається на крик і взагалі дуже важка в спілкуванні. Та варто їй знайти, нарешті, гармонію в сексуальному житті, і вона знов стає тихою і приємною для тих, що оточують. Вся справа в гормонах. Накопичуючись в організмі, статеві гормони, позбавлені можливості викидатися в кров під час оргазму, шукають собі вихід в чомусь іншому. Тут Мірсоветов звертається до теорії Фрейда про сублімацію. Немає сексу – і ми кидаємося в бурхливу діяльність (сублімуємо), гормони бушують, вимагають виходу, і ми даємо їм можливість виплеснутися в запеклій суперечці або в скандалі. Регулярне статеве життя дає нам сексуальну розрядку, і ми з легкістю тримаємо себе в руках в скрутну хвилину, пригнічуємо агресію і насолоджуємося життям.
Під час занять сексом виробляється гормон радості – ендорфін. Природний наркотик, ендорфін, дає нам блаженне відчуття під час оргазму і після сексу. Крім того, ніж більше ендорфіну в крові, тим сильніше наш імунітет. Так секс є природним захисником від хвороб.

Секс-болеутолітель

Ви помічали, що під час сексу біль кудись зникає? Річ у тому, що заняття любов'ю провокують вироблення гормону окситоцину, який має знеболюючий ефект. Отже, якщо жінка відмовляється від сексу, посилаючись на головний біль – швидше за все, це просто невдала отмазка, адже після хорошого сексу від головного болю не залишається і сліду. Якщо біль заважає заснути, секс – кращі ліки. Регулярний секс допомагає підтримувати рівень окситоцину досить високим, а це знижує природний больовий поріг.
Тривалість життя чоловіків безпосередньо залежить від частоти і регулярності статевого життя. Мірсоветов хотів би нагадати про вже давно доведеному ученими факті: ті, хто в старшому віці (після 45 років) займається сексом не рідше за 1 раз в тиждень, живуть набагато довше.

Чи може бути надто багато сексу?

Чем полезны занятия сексомВажко зробити однозначний вивід, адже це, перш за все, залежить від індивідуальних особливостей кожної людини. Жінка може «витримати» дуже багато статевих актів за короткий час і це не виснажить її, а навпаки, додасть сил. У чоловіків все по-іншому.
Чоловікові потрібний час для відновлення сил після сексу. І це безпосередньо залежить від статевої конституції кожного чоловіка. Люди з сильною статевою конституцією здатні швидко відновлюватися і знов і знов займатися сексом. А людям із слабкою статевою конституцією кожен статевий акт доставляє силу-силенну проблем: слабкість, задишка, піт і ін. Якщо партнерка такого чоловіка наполягатиме на все нових статевих актах – швидше за все чоловік скористається препаратом на зразок Віагри, а це дуже важко для організму. Частий прийом стимулюючих засобів виснажує організм.
Тому прагніть знаходити компроміс між своїми потребами і бажаннями партнера, і тоді гармонія вашого сексуального життя принесе вам здоров'я, і успіх у всіх справах!

Комментариев нет: