среда, 27 августа 2008 г.

курим

Отже, перед Вами вже обрізана сигара. Чудове творіння кубинських майстрів готове обкутати Вас ні з чим не порівнянною гаммою чудових ароматів, але перш за все сигару необхідно розпалити. Етой нехитрій процедурі необхідно приділити належну увагу, оскільки нерівномірне горіння може зіпсувати Вам задоволення.

Вважається, що для прикурювання сигари личать газові запальнички, кедрова лучина Сірника і сигара (скіпочки з кедрової шпони, яка використовується в сигарних упаковках) і великі дерев'яні сірники. Компанія Habanos S.A. спеціально для любителів сигар поставляє барвисто оформлені сірники з логотипами різних сигарних марок. Вважають також (і це абсолютно вірно), що бензинові запальнички і картонні сірники для прикурювання сигар абсолютно не годяться. Пояснюється це просто - пари бензину, а також продукти згорання бензину і картону мають різкий запах і псують аромат сигари. Ми вважаємо кращим джерелом вогню газову запальничку. У більшості з них газ не має запаху і згорає повністю, а це якраз те, що потрібний. Все-таки і дерев'яні сірники і лучина хоч і не сильно, але пахнуть, коли горять; до того ж з сірником необхідно діждатися, коли повністю прогорить голівка. Багатьом, звичайно, подобається запах дерева, що горить, але краще не підмішувати його до ароматів сигари.

Процес прикурювання можна умовно розділити на три етапи. На першому етапі потрібно тримаючи сигару приблизно горизонтально піднести її кінець до вогню газової запальнички, або сірники або лучина, якщо Ви все-таки зупинилися на них, і медлнно обертати до тих пір, поки кінчик не розгориться рівномірно по всьому колу. На другому етапі потрібно розташувати полум'я недалеко від засвіченого кінця і зробити обережне затягування, аби полум'я торкнулося сигари. Потім, обертаючи сигару, повторити цю дію рази два-три. Нарешті, на третьому етапі треба акуратно подути на засвічений кінець, аби переконатися, що сигара горить рівномірно. Якщо щось не так - слід частково повторити перший або другий етап і знову перевірити рівномірність горіння.

А тепер настає головний момент. Забудьте про справи і насолоджуйтеся. У жодному випадку не тягніть дим прямо в легені і не ковтайте його, адже сигара - це не сигарета і нікотин тут не головне. Дим повинен наповнити рот, аби Ви повною мірою відчули смак сигари. Якнайповніше смак відчувається піднебінням і задніми стінками рота. В процесі куріння Ви відчуватимете зміну смаку і аромату від менш насиченого до більш насиченому. Якщо Ви початкуючий курець, прагніть робити перерви між затягуваннями довше. Якщо Ви задумалися і сигара згасла, її можна прикурити заново, але врахуйте, що у вимерлому стані сигара повинна знаходитися зовсім недовго. Багато хто вважає (і вони недалекі від істини) запах таким, що згасла вчора і знов прикуренной сьогодні сигари найстрашнішим на світі. Кубинську сигару можна з величезним задоволенням палити впродовж зразковий трьох чвертей її довжини. Для довших сигар ця відносна величина дещо більше. У будь-якому випадку невикурена частина має бути завдовжки не менше дюйма (приблизно 2,5 см). Якщо у Вас виникає непереборне бажання зробити ще нескольео затягувань, коли від сигари залишилося зовсім трохи і гарячий дим вже обпалює губи - означає Ви трохи помилилися в розмірі - наступного разу візьміть сигару більше. Попіл з сигари не слід струшувати постукуванням. Це - втручання в поцесс горіння, що наводить до порушення структури частини сигари, що горить, і, як наслідок, до зміни її смаку і аромату в гіршу сторону. Попіл повинен падати сам! Коли довжина попелу на Вашій сигарі наближається до дюйма будьте уважні і тримаєте сигару над попільничкою - скоро попіл впаде, і краще, аби він попав туди, а не на костюм або скатерть

Докурену сигару не треба гасити, вдавлюючи її в попільничку. Сигара не заслуговує на те, аби виглядати так, як вона виглядатиме після подібної процедури. Будьте естетичні і просто залиште її в попільничці - сигара спокійно згасне сама. fs-alliance.ru


з.ы. Тут невелике уточнення, попіл на дешевих сигарах може відвалюватися як після кожного затягування, так і взагалі не відвалюватися, і виглядає це задоволено таки жалко.. =), збивати попіл доводиться уручну, це до слова.

Комментариев нет: